Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
 
 
Egyszerű keresés
gyártó vagy típus alapján
 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért kell környezettudatosan élnünk, harmóniában a természettel, Földünkkel összhangban. A mai életvitelünk tarthatatlan, már rövidtávon is negatív következményekkel jár, mert a természet, nem forrás, hanem társ.
Az elmúlt évszázadok robbanásszerű technikai fejlődései során nem figyelt fel az ember a környezet terhelésére. A rengeteg hulladék, szemét, a légkörbe került anyagok szemmel látható változásokat okoztak. Ez a folyamat csak egyre fokozódik, ha azonnal nem változtatunk. Kis lépésekkel Ön is hozzájárulhat a lakóhelyünket romboló folyamat lassításához, majd visszafordításához, mert globális méretekben gondolkodva már igen nagy a baj.
A gazdasági fejlődés emberi életet befolyásoló folyamatai ráirányították a figyelmet az emberi környezet egészére. Az igények kielégítésére felhasználjuk a természet erőforrásait, amelyek nem állnak korlátlanul rendelkezésre. Az emberi szükségletek kielégítése mindennapi életünk során nagymértékű kárt, szennyezést okoz környezetünkben. A mindennapi életünkben használt tárgyak egy része környezetszennyező, szemétként kerül ki a használatból. Magatartásunk is hozzájárul környezetünk szennyeződéséhez: a szemetelés, a hulladékkezelés hanyagsága rontják környezetünket és életminőségünket.

Környezetünk védelme egyben életfeltételeink, munkahelyeink védelme is. Az aktív környezetvédelem során csökkentjük, vagy megakadályozzuk a környezetszennyező anyagok kibocsátását. Ez megoldható lehet a technológiai folyamatok helyes megválasztásával, hulladékmentes vagy takarékos technológia alkalmazásával, környezetbarát alapanyagok felhasználásával. A változtatáshoz nem kell egy fillért sem feláldoznunk, sőt még spórolhatunk is, ha így teszünk. A kiürült nyomtatási kellékanyagok nagy arányban funkciójukban újrahasznosíthatók, a hibás alkatrészek szelektíven gyűjtve értékes másodnyersanyagok.